Menu

Mustafa Yıldızdoğan kimdir

mustafa yildizdogan

Mustafa Yıldızdoğan / Sanatçı

10 Mayıs 1966, Konya
1966 yılında Konya’nın Kadınhanı ilçesine bağlı Örnekköy’de dünyaya geldi. 7 çocuklu çiftçi bir ailenin ortancısı olan Mustafa Yıldızdoğan’ın tahsili lise terktir. Askerliğini 1986 – 1988 yılları arasında Eğirdir ve Adıyaman’da tamamladı. 1990′da evlendi. Ahmet, Gülsüm ve İrem adlarında üç çocuk sahibidir.

Sanata 1982 yılında hayalini kurduğu bağlama ile başladı. Hiç kimseden ders almadan, kendi kendine bağlamayı öğrendi ve geliştirdi.

1989 yılında Kadınhanı Ülkü Ocağı’nın konserinde ilk defa sahneye çıkarak bu günlerinin temelini attı. 1990 yılında Pendik Ülkü Ocağı’nın konserinde sahne alan Alperen ile tanıştı ve kendisine kaset teklif edildi.

Doğuyoruz Ufuklardan, Üşüyorum ve Türkiyem albümlerini Selçuklu Müzik imzasıyla çıkardı. Sözleri Dilaver Cebeci’ye ait olan Türkiyem türküsüyle büyük ün kazandı.

Han Duvarları albümünden sonra Selçuklu Müzik’ten yani Alperen’den ayrılmak zorunda kaldı.

Akbaş Müzik’in sahibi Yılmaz Akbaş ile yeni bir döneme başladı. 1997 yılında Başbuğ’a yaktığı Yandı Yürekler Yandı ismini verdiği ağıtı ile yeni müzik şirketinde, yeni albümüyle sevenlerine seslendi.

Sırasıyla Bu Vatan Kimin, Mektup ve İnsanlar albümlerini de Akbaş Müzik’ten çıkardı. Bu Vatan Kimin albümünde yer alan Saçların türküsü ile daha geniş kitlelere ulaştı. Mektup albümü ile Türkiye’de en çok satan 3 kaset arasına girdi.

Sanat yaşamı

1982 yılında bağlama çalarak ders almadan başladığı müzik yaşamında ilk albümünü 1990 yılında çıkarmıştır. Aşağıda görüldüğü gibi toplam 15 albümü vardır. En meşhur eseri ise kendisini popüler yapan “Türkiyem” adlı eseridir.

Diskografi

(1991) Doğuyoruz Ufuklardan
(1992) Üşüyorum
(1993) Türkiyem
(1995) Han Duvarları
(1997) Yandı Yürekler Yandı
(1998) Bu Vatan Kimin
(1999) Mektup
(2000) İnsanlar
(2001) Sevmeyen Bilmez
(2002) Artık Kafaya Takmam
(2003) Biz Bu Hallere Düşecek Adammıydık
(2004) Karşılıksız Sevmedik mi
(2005) Satan Satana
(2007) Ankara’ya Yağmur Yağacak
(2008) Şahit
Şarkıları

Abi

Akşama Kadar

Al Beyazım

Amirim

Anam

Anlat Mektupta

Artık Kafaya Takmam

Arzum

Bakma Öyle Islak Islak

Barışmam

Biz Bu Hallere Düşecek Adam Mıydık

Bu Diyarda

Bu Vatan Kimin

Bulamazsın

Dede

Dile Gel Anadolum

Doğuyoruz Ufuklardan

Dua

          

Yorum yapmayı unutmayın!

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.