Menu

Jojoba Yağı Nedir ? Ne İşe Yarar ?

jojoba-yagi-nedir-ne-ise-yarar

Jojoba yağı faydaları

Jojoba yağı, ABD’de bulunan Arizona eyaleti başta olmak üzere; Mojave, Sonora, California ve Baja çöllerinde yetiştirilmekte olan bitkinin bir ürünüdür. Bu esas ürünün adı “Simmondsiaceae”dir ve Latince olarak da “simmondsia sinens” olarak adlandırılmaktadır.

Jojoba yağı vücudumuzun belli başlı bölgelerine ekstradan sağlık sağladığı için özellikle cilt için üretilen ürünlerde ve saç için üretilen ürünlerde sıklıkla içerik olarak kullanılmaktadır. Bu noktada da jojoba yağının cilde faydalarından ve jojoba yağının saça faydalarından söz etmek mümkün olmaktadır.

Bunun dışında üretilen mumların aromalarında; matbaalarda kullanılan mürekkeplerin içeriğinde, ilaç yapımında, deterjanların içeriğinde, yapıştırıcıların içeriğinde, lastiklerin yapım aşamasında ve kozmetik dünyasında pek çok rujun içeriğinde de kullanılabilen jojoba yağı; aynı zamanda çok iyi bir protein içeriği de olduğundan hayvanlar için özel olarak üretilen mamalarda sıklıkla kullanılan bir içerik niteliğindedir.

jojoba-yagi-kullanimi

Jojoba yağı cilt lekelerinin yanında aynı zamanda vücuttaki kilo alıp vermekten oluşan ya da hamilelik sonrasında oluşan vücut çatlaklarının da giderilmesi konusunda oldukça faydalı olabilmektedir.

Jojoba yağı neye iyi gelir?

Jojoba yağı saça olan etkisini içeriğinde bulunan faydalı vitaminler yapısıyla gerçekleştirebilmektedir. Bu yağın içerisinde bol miktarda bulunan B6 vitamini, E vitamini, B2 vitamini, A vitamini ve B1 vitamini sayesinde saçları besleyerek daha canlı ve daha sağlıklı saç yapısına kavuşulmasına yardımcı olmaktadır.

Jojoba yağının içeriğinde sebum adı verilen ürün bulunmaktadır. Sebum içeriği sayesinde cilde uygulanan jojoba yağı cildin olması gereken yağlılık seviyesine doğal yollarla kavuşmasına yardımcı olur ve fazla yağlanma sorununun önüne geçebilmektedir. Bu içeriğinin bilinmesi doğrultusunda da piyasada evde hazırlanabilecek ve kozmetik ürünlerin satıldığı yerlerde bol miktarda jojoba yağı özlü maskelerin yer aldığını görmek mümkündür.

jojoba-yaginin-ciltte-kullanimi

Jojoba yapı biçimsel olarak da hem oldukça akışkan hem de güzel bir altın sarısı rengine sahiptir. Bu özellikleri onun doğal bir ürün olarak tercih edilmesinde de oldukça kolaylık sağlamaktadır. Çünkü hem kimyasal yapısı hem de fiziksel yapısı onu diğer doğal ürünlere nazaran daha elverişli kılmaktadır. Herhangi birey kötü kokulu ve daha zor çözülebilen bir doğal yağ satın almak yerine fındık aromasına benzeyen bir kokusu ve tadı olan, daha kolay çözülebilen bu yağı almayı elbette ki daha çok tercih etmektedirler.

Jojoba yağı cilde nasıl uygulanır?

Jojoba yağı kullanım aşamasında daha çok doğal bir nemlendirici etki yaratması amacıyla tercih edilmektedir. Erkeklerin traş sonrasında, kadınların ağda sonrasında, her iki cinsiyetin güneşlenme süreçlerinden sonra kolaylıkla ciltlerine uygulayabilecekleri bu yağın kullanımı ise oldukça basit.

jojoba-yaginin-saclarda-kullanimi

Satın aldığınız jojoba yağından bir kaç damla avucunuza döktükten sonra cildinize hafif bir şekilde yedirmeniz yeterli olacaktır. Etkisinin artmasını istediğiniz takdirde de diğer hafif yağlardan olan papatya yağıyla ya da gül yağıyla karıştırarak da kullanmanız mümkün olmaktadır.

Jojoba yağı saça nasıl uygulanır?

Jojoba yağının saçlarda kullanımı için iki farklı seçenek kullanıcıların tercihine bırakılmıştır. İlk olarak en basit haliyle banyo yaparken kullandığınız saç kreminizin içerisine bir miktar jojoba yağı ekleyerek saçlarınızın olması gereken sağlığına ve nemine kavuşmasını sağlayabilmeniz seçeneğidir.

İkinci tercih seçeneği ise yarım çay bardağı miktarındaki jojoba yağını parmaklarınız yardımıyla saç diplerinize masaj yaparak uygulayabilmenizdir. Eğer bu işlem bittikten sonra bardakta hala jojoba yağı kaldıysa da bu kalan miktarı da kökten uca saçlarınıza uygulayabilmeniz mümkün olmaktadır.




Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.