Menu

Ferdi Tayfur kimdir

ferdi tayfur (3)

Ferdi Tayfur / Sanatçı

15 Kasım 1945 Adana
Ferdi Tayfur (Doğum adı: Ferdi Tayfur Turanbayburt, d. 15 Kasım 1945, Adana), Türk müzisyen ve sinema oyuncusu.

1948 yılında Adana Hürriyet Mahallesi’nde dünyaya geldi. Ünlu tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur hayranı olan baba Cumali en küçük oğluna Ferdi Tayfur adını koymuştur.Hayatını müziğe adayan Ferdi Tayfur çok kaliteli parçalara imzasını koymuştur.Özellikle Seni dilendim,Gönül yorgunu,Sevda yelleri,Emmoğlu,Geçen yıl,Her saat başında,Sanma sana dönerim,merak etme sen,bende özledim,huzurum kalmadı şarkıları çok meşhurdur.

Verdiği konserlerle de ülke ve dünya çapında geniş yankılar buldu… Bunlardan en önemlisi herhalde Gülhane konserler dizisiydi… Ferdi Tayfur, Gülhane konserlerinde yaklaşık 200.000 kişiye hitap ederik kırılması çok zor bir rekora imza attı ve böylelikle 200.000 kişininde şarkılara eşlik etmesiyle dünyanın en büyük korosuna sahip olduğunu gösterdi…

Filmografi

Allahım Sen Bilirsin 1989
Bu Şehrin Geceleri 1989
Bu Talihimin Canına Okuyacağım 1988
Elveda Mutluluklar 1988
Ah Bir Çocuk Olsaydım 1988
Sevgiler Çiçek Gibi 1987
Ya Benimsin Ya Toprağın 1987
İçimde Bir His Var 1986
Affet Allahım 1986
Herşeyim Sensin 1985
Haram Oldu Ferdi 1985
Utanıyorum 1984
Çılgın Arzular Ferdi 1984
Yaktı Beni 1983
Kalbimdeki Acı 1983
Yıldızlar da Kayar Ferdi 1983
Sen De Mi Leyla Ferdi 1982
Hasret Sancısı Ferdi 1982
Günaha Girme 1982
Kara Gurbet Ferdi 1981
Ben De Özledim Ferdi 1981
Olmaz Olsun 1981
Bir Damla Ateş Ferdi 1981
Durdurun Dünyayı 1980
Huzurum Kalmadı 1980
Boynu Bükük 1980
İnsan Sevince 1979
Yuvasız Kuşlar Ferdi 1979
Son Sabah 1978
Batan Güneş Ferdi 1978
Yadeller Ferdi 1978
Benim Gibi Sevenler Ferdi 1977
Derbeder Ferdi 1977
Çeşme Ferdi 1976
yadeller
acılar

Şarkıları

Acılar

Ağla Yüreğim

Ağlamazsam Uyuyamam

Aklımı Başımdan Aldın

Alıştım

Alıştım Yokluğuna

Allahım Sen Bilirsin

Almanya Treni

Anne

Anne Duy Sesimi

Arayacaksın

Aşkı Bana Anlatma

Avareyim

Ayrı Ayrı

Bağ Bozumu

Bana Gerçekleri Söyle

Bana Sor

Bari Sen

          
Yorum yap!

Yorum yapmayı unutmayın!

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.